Rode wijn

FRANKRIJK

Chaumel Merlot Vin de Pays d’Oc
Druif: 100% Merlot

Oorsprong: Frankrijk, Languedoc
Neus: Aroma’s van vers geplukte rijpe frambozen
Mond: Tedere en soepele wijn met een goede structuur
Serveertip: Aperitief, pasta, rood vlees, kip, rijstgerechten en zachte kazen

Château de Bonhoste Bordeaux
Druif: 50% Merlot – 30% Cabernet Sauvignon – 20% Cabernet Franc

Oorsprong: Frankrijk, Bordeaux
Neus: Vers rood fruit
Mond: Rond, mondvullend
Serveertip: Gebakken rundsvlees, varkenshaasje

Château de Bonhoste Bordeaux Cuvée Prestige
Druif: 70% Merlot – 20% Cabernet Sauvignon – 10% Cabernet-Franc

Oorsprong: Frankrijk, Bordeaux
Neus: Rijp rood en zwart  fruit (pruim, kers), vanille en toast
Mond: Krachtig, rond en vlezig met elegante tannines
Serveertip: Gerechten met grandveneursaus, gebraden wild

Laforêt Joseph Drouhin Pinot Noir
Druif: 100 % Pinot Noir
Oorsprong: Frankrijk, Bourgogne
Neus: Aromatisch, rijk aan rode vruchten: framboos, aalbessen
Mond: Aangenaam fris en fruitig met lichte elegante tannines
Serveertip: Biefstuk, zwarte pens, haantje-in-de-wijn, koude rosbief 

Chateau Magneau
Druif: Merlot 40% – Cabernet Sauvignon 60%
Oorsprong: Frankrijk, Bordeaux
Neus: Fijn boeket van rode vruchten met delicate houttoets
Mond: Krachtige, goed gestructureerde wijn met romige en geroosterde aroma’s
Serveertip: Gebraad, wild, vleesgerechten met saus en kazen

Château St Jacques Calon Montagne Saint-Emilion Moulin Grande Réserve
Druif: 100 % Merlot
Oorsprong: Frankrijk, Bordeaux
Neus: Intense aroma’s van rijp rood en zwart fruit, toast en vanille
Mond: Lange, stevige afdronk met zachte, vlezige tannines
Serveertip: Rundvlees, lam, gekruide gerechten
Door zijn krachtige structuur bewaart deze wijn tot 20 jaar, maar bereikt zijn hoogtepunt na 5 tot 8 jaar.

Chateau Tour Leognan
Druif: Cabernet sauvignon 60 % – Merlot 40 %
Oorsprong: Frankrijk, Bordeaux
Neus: Complex, fruitig en gerookte aroma’s
Mond: Soepel en harmonieus, fruitig, lichte houttoets, kruidig
Serveertip: Rundvlees, wild gevogelte

Chateau de La Commanderie
Druif: Cabernet Franc – Cabernet Sauvignon – Merlot
Oorsprong: Frankrijk, Bordeaux
Neus: Zwart fruit, kruidig
Mond: Stevige, ronde wijn met zachte tannine en een rijke afdronk
Serveertip: Lam en rood vlees

Chateau Gros Caillou Saint Emilion Grand Cru Bordeaux
Druif: 65% Merlot – 10% Cabernet Sauvignon – 25% Cabernet Franc
Oorsprong: Frankrijk, Bordeaux
Neus: Complex, met aroma’s van rood fruit
Mond: Evenwichtig, soepel, vlezig
Serveertip: Wit en rood vlees, alle kazen

Puy Mouton Saint-Emilion Grand Cru
Druif: 90% Merlot – 10% Cabernet Sauvigon
Oorsprong: Frankrijk, Bordeaux
Deze wijn heeft een rijping gehad van 12 maanden op nieuwe eikenhouten vaten.
Neus: Complexe neus, aangename houttoets
Mond: Soepel, stijvol en complex, edele tannines en een lange afdronk
Serveertip: Gefrituurde gerechten, wild, vleesgerechten
Bij een correcte lagering kan deze wijn tussen de 8 tot 12 jaar bewaren.

Clos René Pomerol
Druif: 70% Merlot – 20% Cabernet Franc – 10% Malbec
Oorsprong: Frankrijk, Bordeaux
Neus: Rijk en complex met tonen van koffie, karamel, viooltjes en zwarte bessen
Mond: De zijdezachte tannines zijn goed in balans
Serveertip: Rundvlees, wild, eendenborst
Clos René kan reeds jong gedronken worden en beschikt over een zeer groot bewaarpotentieel.

Domerval Merlot Vin de Pays d’Oc
100% Merlot

Guillaume Vin de Pays d’Oc
100% Cabernet Sauvignon

La Gloire de Guillaume
Carignan – Vieilles vignes

Abélard & Héloise
50% Cabernet Sauvignon – 50% Merlot

Château Louvie – Christian Veyry Saint-Emilion Gran Cru
80% Merlot – 20% Cabernet Franc

Château Pomys Saint-Estèphe Cru Bourgeois 
60% Cabernet Sauvignon – 30% Merlot – 10% Cabernet Franc

Brumont Chateau Montus 
Tanat – Cabernet Sauvignon – 94 Pt Wine Enthusiast

Bouquet de Monbrison Margaux 
50% Cabernet Sauvignon – 30% Merlot – 15% Cabernet Franc – 5% Petit Verdot

 

SPANJE

Finca La Emperatriz Rioja
Druif: 95% Tempranillo – 3% Garnacha – 2%Viura

Oorsprong: Spanje, Rioja
Neus: Intense neus met hoogtepunten van rijpe perzik en donkere zwarte bessen vergezeld van fijne aromatische toetsen van kruiden en toast (eiken vat)
Mond: Heel geraffineerd en complex, volumineus en fruitig met zijdezachte taninnes en een lange, minerale afdronk. De eik en fruitsmaken zijn perfect gecombineerd.
Serveertip: Everzwijn, lamsvlees, lichte kazen, pluimwild, wit vlees

Els pics Priorat
In bezit van Belgische eigenaren heeft dit bedrijf één motto: “respect voor de natuur en alles wat daarmee samenhangt, en daaraan gekoppeld het streven naar de hoogst haalbare kwaliteit”.

Druif: Garnacha – Carinena – Cabernet sauvignon
Oorsprong: Spanje, Priorat
Neus: Frisse geur met elementen van koffie, cacaobonen en pruimen
Mond: Volle mondvullende afdronk van kersen en donker zacht fruit
Serveertip: Stoofpotjes van wild, wildgerechten, kaasschotel

L’Arnot Negre
Garnacha – Syrah

Vila Closa Negre 
100% Garnacha

Valcortes Consecha Rioja
100% Tempranillo

Valcortes Crianza Rioja 
100% Tempranillo

Valcortes Reserva Rioja 
100% Tempranillo

 

ITALIE

Sangiovese Terre di Chieti Gran Sasso
Druif: 100 % Sangiovese
Oorsprong: Italië
Neus: Intens aanhoudend aroma van rode vruchten, pruimen en vanille
Mond: Medium body, goede tannines en uitstekend in balans
Serveertip: Salami, fijne vleeswaren, pasta met vleessaus, stoofpotjes, lamsvlees en diverse kazen

Brunello Di Montalcini Ser Dante
Druif: 100% Sangiovese
Oorsprong: Italië, Toscane
Deze wijn is een prachtige houtgerijpte wijn uit het bekroonde jaar 2008.
Neus: Intense neus van rijp rood fruit, vanille en toetsen van koffie
Mond: Vol en elegant van smaak met een mooie structuur en zachte tannines
Serveertip: Krachtige vleesgerechten, wild en rijpe kazen

Feudo Arancio Nero D’Avola – Sicilië
100% Nero D’Avola

Primitivo di Manduria – Brunilde di Menzione
100% Primitivo

Primitivo di Manduria Cantine San Marzano
100% Primitivo

Pio Cesare Barbera D’Alba
100% Barbera

 

ISRAËL

Golan Heights Winery Hermon
Cabernet Sauvignon – Merlot – Cabernet Franc

 

CHILI

VSE Vina San Esteban Classic Merlot
Druif: 100% Merlot
Oorsprong: Chili, Aconcagua Valley. De handgeplukte oogst wordt gefermenteerd in inox vaten om de fruitexpressie te optimaliseren.
Neus: Rode bessen, kruiden en specerijen
Mond: Zacht en rond met aangename afdronk
Serveertip:  Aperitief, varkensvlees, pasta, fijne vleeswaren

Indomita Gran Reserva
Druif: 100 % Carmenère
Oorsprong: Chili, afkomstig van het beste perceel van het domein in Maipo Valley
Na een klassieke vinificatie worden de wijnen gedurende 13 maand opgevoed in nieuwe eiken vaten.
Neus: Er is een perfect samenspel van cassisaroma’s, karamel en rode bessen
Mond: Vol en rond in de mond met een lange en aanhoudende afdronk
Serveertip: Lekker bij lamskroon, hert, everzwijn, truffels en chocolade

In Situ Signature Wines Big red blend
Druif: 65% Cabernet – 30% Petit Verdot – 5% Carmenère, handgeplukt
Oorsprong: Chili, Aconcagua Valley, gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten van 225 liter gedurende 12 maanden
Neus: Complex, zwarte bessen, droge kersen, hints van zwarte peper en een minerale toets.
Mond: Mondvullend, goed geconcentreerd, maar met een zachte, fluweelachtige textuur.
Serveertip: Kan jong gedronken met kruidige vleesschotels

In Situ Gran Reserva
Druif: 90% Carmenère – 5% Cabernet Sauvignon –  5% Syrah, handgeplukt
Oorsprong: Chili, Aconcagua Valley, geteeld op de hellingen van Paidahuen (920 m boven zeeniveau), rotsachtige bodem, lage vruchtbaarheid en speciale blootstelling aan de zon, bevorderen de rijping van tannines. De koele nachtbries uit het Andesgebergte zorgt voor een uitzonderlijke temperatuurvariatie waardoor de wijn zich onderscheidt in complexiteit en elegantie.
Op dronk, maar kan nog 3 tot 10 jaar liggen.
Neus: Bosbes, gedroogde bloemen, peper, cassis en cacaopoeder
Mond: Fruitig, zachte rijpe tannines met veel body
Serveertip: Gegrilde kip of kalkoen, stoofpotjes, Thaise gerechten, Oosterse keuken/
Pers & Prijzen: Top Chileense Wijnen gekozen door Tim Atkin voor The Guardian Wine Week, in september 2008

Matetic EQ Syrah – BIO
Druif: 3 Syrah-klonen met elk een unieke typiciteit.
Oorsprong: Chili, El Rosario Valley, gekozen op basis van de kwaliteit van de granietachtige bodem.
De wijnbereiding vindt plaats in roestvrijstalen tanks met open dak van 2 en 5 ton, elk perceel en kloon gescheiden. De druiven worden koud ondergedompeld gedurende 7 dagen om kleur en smaak te extraheren. De wijn heeft 18 maanden in geselecteerde Franse eiken vaten gerijpt.
Neus: Zwart fruit en florale aroma’s als viooltjes, kruiden, zwarte peper, aarde en chocolade.
Mond: Krachtig, maar toch soepel en elegant. Een klassiek profiel voor een  Syrah van een koud klimaat. Delicaat, maar perfect in balans, met een lange afdronk. In contact met lucht wordt de complexiteit en intensiteit van de wijn versterkt. Daarom wordt aangeraden om de wijn te decanteren en te serveren bij 18° C.
Serveertip: geroosterd lam en rood vlees, wild, eend en gerijpte kazen
Prijzen: Deze wijn is verkozen tot beste biodynamische wijn ter wereld door de International Wine Challenge in Londen in augustus 2015.

Vistamar Brisa
100% Merlot

Vistamar Brisa
100% Carmenère

Vistamar Brisa
100% Cabernet Sauvignon

Vistamar Sepia
100% Pinot Noir

Vistamar Sepia
100% Syrah

Vistamar Sepia
100% Malbec

Von Siebenthal Gran Reserva
85% Carmenère – 15% Cabernet Sauvignon

 

ARGENTINIE

Festivo Malbec Mendoza
Druif: 100 % Malbec
Oorsprong: Argentië
Neus: Volle neus met vooral zwart fruit en een hint vanille door het houtgebruik
Mond: Een zachte aanzet, veel sap, rijpe tannines, een volle body en mooie, milde zuren
Serveertip: Wit en rood vlees, vooral gegrild

Chakana Reserva Mendoza
Druif: 100% syrah
Oorsprong: Argentinië, Mendoza
Neus: Intens rood en zwart fruit, kruidig en lichte eiktoets
Mond: Vlezige tannines met goede intensiteit en mooi einde van chocolade
Serveertip: Geitenkaas, lamsgerechten

Colomé Estate Malbec
Druif: 85% Malbec – 8% Tannat – 3% Cabernet Sauvignon – 2% Syrah – 2% Petit Verdot
Oorsprong: Argentinië, wijngaarden op 1500 tot 2500 m hoogte
Neus: Viooltjes, zwart fruit, kruidnagel en witte peper
Mond: Aroma’s van bramen, piment en cassis, subtiele toast, lange en ronde afdronk
Serveertip: Cassoulet, eend, hert en andere hartige gerechten, rood vlees (entrecôte, côte d’alos), sterke en scherpe kazen

Chakana Malbec
100% Malbec

Luigi Bosca La Linda Malbec
100% Malbec

Luigi Bosca Signature De Sangre
70% Cabernet Sauvignon – 15% Merlot – 15% Syrah

 

ZUID-AFRIKA

Boschendal Cabernet Sauvignon Merlot
Druif: 60% Cabernet Sauvignon – 40% Merlot

Oorsprong: Zuid-Afrika, Stellenbosch
Neus: Aroma’s van rijpe rode bessen, zoethout en witte specerijen
Mond: Elegante en complexe smaak met tonen van cassis, mokka en geïntegreerde houttonen, gevolgd door zachte tannines
Serveertip: Gegrilde steak, pizza, pasta en hartige stoofpotjes

Glen Carlou Haven Syrah Mourvèdre
Druif:  89 % Syrah – 11 % Mourvèdre
Oorsprong: Zuid-Afrika, Paarl
Neus: Pruimen en bessen, donkere chocolade en kersenaroma’s
Mond: Soepel, fris en jeugdig; sterke indruk van primair fruit door de minimale eikbehandeling
Serveertip: Langzaam gestoofd rundvlees, rib-eye, pancetta en paddenstoelen

Glen Carlou Haven Cabernet Sauvignon
Druif: 100% Cabernet Sauvignon
Oorsprong: Zuid-Afrika, Paarl
Neus: Typisch cabernetaroma van zwart fruit
Mond: Zwarte bessen met toetsen van ceder, kardemom, tabak en zoethout
Serveertip: gruyère kaasburger, pizza met tomatensaus of een gemarineerde ribeye steak.

Glenn Carlou Syrah
Druif: 94% Syrah – 6% Mourvèdre
Oorsprong: Zuid-Afrika, Paarl
Neus: Rode bessen, framboos en kersen met kruidige tonen van kaneel, kruidnagel en laurier
Mond: Sappige pruim, rode bessen met kruidige nuances, harmonieus en lange afdronk
Serveertip: Geroosterd varkensvlees en rijk gestoofd vlees
Vinificatie: in open tanks om bitterheid te voorkomen. Na de gisting opvoeding in Franse eiken vaten voor 15 maanden.

Stellenbosch Zonnebloem ‘Lauréat’ 
65% Cabernet Sauvignon – 35% Merlot

 

AUSTRALIË

Yalumba Eden Valley
Shiraz – Viognier – 91 Pt Wine Spectator

 

CALIFORNIË

Rancho Zabaco Zinfandel
100% Zinfandel

 

NIEUW! MACEDONIË

Tikves Alexandria
100% Cabernet Sauvignon

Tikves Alexandria Cuvée
Vranec – Merlot-Cabernet Sauvignon

Tikves Vranec Special Selection
100% Vranec
93 pt Robert Parker

Tikves Barovo Terroir
100% Vranec – Kratosija
94 pt Robert Parker

Stobi Vranec
100% Vranec

Stobi Aminta
Vranec – Merlot – Cabernet Sauvignon barrique

Stobi Aura
100% Syrah barrique

Stobi Axios
100% Merlot barrique

Stobi Verdot
100% Petit Verdot barrique

Popova Kula Cabernet Sauvignon
100% Cabernet Sauvignon

Popova Kula Stanushina
100% Stanushina

Popova Kula Vranec Classic
100% Vranec

Popova Kula Vranec Reserva
100% Vranec

Popova Kula Vranec Perfect Choice
100% Vranec

Popova Kula Stanushina Barrique
100% Stanushina barrique

Popova Kula Vranec Victory
100% Vranec Late Harvest

Comments are closed